miercuri, 13 aprilie 2011

Tu pentru ce te'ai nascut?

Cand se termina viata? Viata se termina cand ti’ai realizat toate planurile, cand te vezi pe tine cine ai vrut de la inceput sa devii. Viata se termina cand ti’ai dus la bun sfarsit planurile si nu mai ai altele.

Eu, care inainte spuneam: ‘’Traieste’ti viata la maxim! Simte’o!’’, acuma, sunt de alta parere. Inainte speram sa termin liceul pentru ca apoi sa dau la o facultate numai pentru a fi departe de casa si familie. Si, ma gandeam sa ma sinucid pe la vreo 30 de ani, deoarece credeam ca atunci se termina viatza.

De curand am citit o carte care m’a facut sa gandesc total altfel. Si m’a facut sa ma gandesc mai bine, pentru a’mi da seama ca viatza e intr’adevar scurta. Termini liceul la 20 de ani, faci o facultate (si cateodata una nu este de ajuns) iar apoi iti mai ia vreo catziva ani sa te obishnuieshti cu munca. Ai un timp destul de scurt sa faci ceea ce ti’ai propus, deoarece la 60 de ani iesi la pensie.

Comic, nu? Spuneti acuma ca sunt nebuna, caci viatza e foarte lunga… ei bine, v’am spus doar ce gandesc, dar nu stiu cum sa va fac sa credeti acelasi lucru.

In fine, cum spuneam… ce fac oamenii care nu au niciun vis? Ce fac oamenii care nu vor nimic de la viata?

Ei pentru ce s’au nascut?

3 comentarii:

Viata e conceputa din scopuri, noi mereu avem un scop, cand il implinim pe acelasi ne facem altul... Deci viata e un lung siri de scopuri, daca nu am avea asa ceva, nu am fi motivati nici sa traim... Din pacate viata ne pacaleste si pleaca si ramanem fara ea, chiar daca nu ne-am implinit scopurile...

Cate o data viata iti joaca feste.Uneori ajungi sa faci tot ce ti-ai propus,dar poti sa ajungi un om plictisit fara o familie fara copii care sa te ajute la batranete.Tocmai din aceasta cauza cate o data e bine sa mai profiti putin de ceea ce ti da viata pentru ca iti rezerva foarte multe surprize.Poate nici macar nu ajungi sa ti indeplinesti nici un scop.

Trimiteți un comentariu

Pentru sufletul meu...