joi, 10 mai 2012

Primele 100 de cuvinte - Elixirele Diavolului

Este ideea lui Rosia_Lady care apropo are un blog super dragut. Tot ce trebuie sa faci este sa postezi in fiecare luna primele 100 de cuvinte din cartea pe care o citesti.

Elixirele Diavolului - Hoffmann

CAPITOLUL I
Anii copilăriei şi viaţa monahală

Niciodată nu mi a vorbit mama despre felul de viaţă al tatălui meu. Dar dacă îmi reamintesc tot ceea ce, încă din fragedă copilărie, mi a povestit des¬pre el, atunci sunt încredinţat că era un bărbat dotat cu o adâncă înţelep¬ciune în cunoaşterea vie¬ţii. Tocmai din aceste povestiri şi alte amănunte în legătură cu viaţa ei de mai înainte, pe care abia mai târziu aveam să le pricep, ştiu că părinţii mei, dintr un trai confortabil de oameni cât se poate de bogaţi, decăzuseră în cea mai neagră şi amară sărăcie, că tatăl meu, ispitit de Cel Rău, a comis o mare nelegiuire şi că apoi, după mulţi ani, când graţia divină i a luminat calea, a înţeles să şi ispăşească vina printr un pelerinaj la Teiul Sfânt, în foarte îndepărtata şi fericită Prusie.Reacții:

5 comentarii:

foarte interesanta alegerea ta de carte !

ma bucur ca ai postat:) cele 100 de cuvinte si ca iti place blogul meu, e interesanta cartea pe care ai ales-o.

Hoffman ca în Paul Hoffman ? Dacă e acelaşi care a scris 'Mâna stângă a lui Dumnezeu' este super :x:x Omul asta scrie genial :x Chiar că vreau şi eu :x

WOoww ce idee interesantă!

Chiar ca interesant:-?

Trimiteți un comentariu

Pentru sufletul meu...