vineri, 13 iulie 2012

Postare Monstru - Soapte, Dean Koontz

Zic Monstru, pentru ca o sa fie o postare foaaaarte lunga. Rezumatul e de-a dreptul sfasietor, si m-am chinuit sa iasa caat mai mic, cu putinta. Dar ce vrei daca Dean Koontz se apuca de scris telenovele? :)) glm.

M-am hotarat in legatura cu postarea erotica / porno. O voi pune pe Wattpad, ca sa fie toata lumea fericita si multumita. De acolo o veti putea citi cu totii, veti putea da voturi, scrie commenturi, etc etc. Si totusi... va mai astept cu voturi la sondaj.

Ca tot veni vorba de Wattpad, am postat astazi doua capitole la "Sunet de pian". Si acum, rezumatul - monstru al cartii Soapte, de Dean Koontz.

Am terminat azi cartea Soapte – Dean Koontz. Am citit-o de pe pc, si versiunea pe care o am eu are 314 mega-pagini de word. Actiune = 10 din 10, Plictiseala = 0. Pur si simplu nu imi dadeam seama cand se terminau paginile alea, in timp ce le “rasfoiam”.

Intr-o seara, in Los Angeles, Bruno Frye incearca sa o violeze si s-o ucida pe Hilary, o scenarista de la Hollywood. Dar Hilary scapa si anunta politia. Politia nu o crede, deoarece au sunat in Napa Valley (unde locuia Bruno Frye) iar ofiterul de acolo a bagat mana in foc, ca Bruno e acasa.

Dupa plecarea politistilor, Bruno intra iar in casa lui Hilary, ca s-o omoare. Dimineata urmatoare, ea scapa din nou, il injunghie pe Frye de 2 ori in abdomen din legitima aparare, si anunta politia. Frye fuge din casa ei, vazut de vecini, se urca la volanul furgonetei Dodge, si conduce destul de putin, pana la niste cabine telefonice, de unde suna pe cineva… cred ca va veti da seama cine e acel cineva, pe moment ce cititi acest rezumat. Dupa ce iese din cabina telefonica, se aseaza langa furgoneta, pe jos, si moare. Este gasit abea dupa cateva ore, si dus la morga, unde vine si Hilary, insotita de doi politisti. Unul din ei, fiind Tony Clemenza, care se indragostise lulea de ea, inca de noaptea precedenta.

Dupa ce politistii o conduc acasa pe Hilary, Tony insista ca Hilary sa-i dea intalnire, iar ea, dupa un refuz, accepta. Se vede cu el sambata seara iar duminica, Bruno Frye este inmormantat ( cei care s-au preocupat de el nu s-au uitat in sicriu inainte sa il ingroape).

Intr-una din noptile din saptamana urmatoare, Hilary doarme acasa la Tony. Ma rog… Nu doarme. Dar se intoarce acasa cu masina, spre dimineata, unde il gaseste peee... ghici! Exact, Bruno Frye! Tony o tot suna pe telefonul fix, dar linia e rupta… Isi da seama ca ceva e in neregula, si porneste cu masina, dupa ea. Hilary scapa din nou de Bruno, cand Tony intra in casa. Bruno iese pe usa din spate, fara sa fie vazut de Tony. Hilary tot zice ca Bruno a intrat in casa ei, i-a ravasit toata casa, si a incercat sa o ucida din nou, dar Tony crede doar ca are o criza de nervi… in fond, Bruno a murit… asa-i? Atunci Tony si Hilary pornesc intr-o aventura uimitoare. Ceee, credeati ca s-a terminat? :))

Cei doi merg in Napa, si il intalnesc pe avocatul familiei Frye, (ma rog, fosta familie, caci Bruno fusese ultimul membru al acestei familii) aducandu-i la cunostinta cele intamplate. Pana ca ei sa ajunga in oras, se mai intamplasera ceva in legatura cu Bruno: 3 din conturile lui din banca fusesera golite. Sume foaaaarte mari. Golite de o persoana care arata exact ca Bruno Frye. Si isi verificasera seiful din banca, unde pusesera o scrisoare, cu privinta la Katherine, mama lui, intoarsa din morti, in trupul unei femei numite astazi Hilary Thomas. Trebuia s-o ucida, ca sa nu-l ucida ea pe el. Joshua, avocatul, mai descoperisera ca Bruno, cat timp a fost in viata, trimitea cecuri lunare unui ocultist, (care ii facea rost lui Bruno de carti cu teme oculte, foarte rare si scumpe) unui psiholog (psihologul lui Bruno) si unei femei (care n-a vrut sa-i spuna la telefon, avocatului, nimic din relatia ei cu Frye). Joshua, Hilary si Tony fac schimb de informatii, si cu totii sunt zguduiti de cele ce se intampla. O sosie? Dar cum sa-si gaseasca Bruno o sosie? Cu siguranta ca fusesera greu pentru el, avand in vedere musculatura mult prea dezvoltata, ochii, gura, nebunia din privire, si nu in ultimul rand, tonul harsait din voce.

Hilary, Tony si Joshua stau de vorba cu o femeie batrana, care le povesteste lucruri cutremuratoare: Katherine, mama lui Bruno, a fost violata, ramanand insarcinata. Tatal ei o oblige sa poarte corsete peste corsete, o infometa, ca vecinii sa nu-si dea seama de faptul ca ea ramasese insarcinata. Inainte ca ea sa nasca, tatal ei moare. Dar inainte ca el sa moara, ii da o adresa. Adresa era a unei patroane de bordel, care o va ajuta sa nasca.

In noaptea cu pricina, Katherine a nascut doi copii gemeni, in loc de unul. Ea spusesera satenilor ca va veni acasa cu un copil, deoarece o colega de liceu ramasese insarcinata si nu are pe nimeni… Astfel, Katherine a innebunit. Tony, Joshua si Hilary isi imagineaza cum mama celor doi gemeni, le-a pus acelasi nume, si i-a obligat sa se comporte ca si cum ar fi unul si acelasi. Iar cand ei doi se comportau ca doua persoane diferite, ea le pfera o pedeapsa crunta. Bruno ii spusese psihologului ca mama lui il obliga sa stea intr-o pivnita care ducea spre iad, unde auzea soaptele demonilor.

Deci, acest Bruno Frye era un dement, care isi ura mama, si care era opornit sa ucida toate femeile care semanau cu ea. Hilary, semana foarte bine cu mama lui decedata, Katherine. El era convins ca ea se intoarce din morti.

De la psihologul lui Bruno, Tony, Hilary si Joshya afla ca el avea niste cosmaruri cutremuratoare, umbrite de creature ciudate, intuneric, si soapte neinteligibile.

Intr-o dimineata, cadavrul lui Bruno este deshumat. Ma rog.. sicriul. Politia descopera ca trupul neinsufletit a lui Bruno lipsea, in locul lui facandu-si veacul trei saci de mortar.

Tony, Hilary si Joshua se duc sa verifice casa unde cei doi Bruno isi petrecura copilaria, intr-o dimineata. Bruno il injunghie pe Joshua si il ataca pe Tony. Hilary fuge de el, ajungand la niste usi care dadeau intr-un fel de subsol. Ii observa privirea speriata a lui Bruno. Ea deschide usile si coboara in pivnita respectiva, crezandu-se salvata. Dar incepe sa auda niste… niste soapte neinteligibile… Intoarce capul, ocheste cu lanterna o parte a pivnitei si ramane incremenita: sute, milioane de gandaci care se tarau. Incaperea era arhi-plina de gandaci. Defapt nu erau gandaci.. ci creaturi de 5 ori mai mari decat gandacii obisnuiti, erau creaturi subterane. Iar pivnita respectiva era plina. Straturi peste straturi, insect incolacite in jurul altora, pe pereti, pe tavan, peste tot. Hilary o ia la fuga spre iesire, preferand cutitul lui Bruno in locul gretoaselor insecte. Dar el inchide cele doua usi, si ea ramane in intunericul acela orb. Simte cum gandacii vor sa se urce pe ea, s-o devore.

Finally, Tony il ucide pe Bruno, Hilary scapa de creaturile uriase,Tony o cere in casatorie si ea accepta.

Si se termina brusc.. prea brusc. Pe lista mea de lecturi (am niste liste de lecturi, imprastiate pe pereti si pe dulap, poate voi face odata poze) i-am dat punctajul maxim cartii, cu toate ca n-ar fi meritat. Nici nu mai zice daca Bruno a avut pana la urma un frate sau nu, nu se rezolva toate treburile. Dar chiar si asa, mi-a placut la nebunie cartea. Acum, doua fragmente legate de Hollywood: Si.. inca unul... de groaza! >:)

"În vasta minte colectivă, care visa şi comenta din Hawai până în Maine şi din Florida până în Alaska, Hollywoodul era o combinaţie strălucitoare de chefuri monstru, femei uşoare, bani câştigaţi fără efort, prea mult whiskey, prea multă cocaină, zile de vară numai bune pentru lenevit, băuturi gustate la marginea piscinei, vacanţe în Acapulco şi Palm Springs, sex pe bancheta din spate a unui Rolls Royce tapiţat cu blană. O fantezie. O iluzie."

"În realitate, cei din lumea filmului şi televiziunii munceau mai mult decât semenii lor, deşi câteodată — şi nu de puţine ori — rezultatul muncii lor nu merita efortul. Vedeta unui serial de televiziune, cu mare succes la public, muncea din zori până în noapte, deseori până la paisprezece şaisprezece ore pe zi. Fireşte, recompensa era enormă. Dar în realitate chefurile nu erau chiar de pomină, fe¬meile nu erau cu nimic mai uşuratice decât cele din Philadelphia, Hackensack sau Tampa, zilele însorite erau rareori pierdere de vreme, iar sexul se practica la fel ca şi în cazul secretarelor din Boston sau al negustorilor din Pittsburgh."

"Hilary rămăsese pe ultima treaptă de sus, bătând cu pumnii în uşile închise şi ţipând după ajutor.
În spatele ei, şoaptele din pivniţa întunecoasă deveneau tot mai puternice cu fiecare bătaie năvalnică a inimii.
Riscă o privire peste umăr, proiectând lanterna în josul treptelor. Simpla vedere a masei mişcătoare de insecte o făcu să se sufoce de oroare. Încăperea era plină de gângănii, un strat care ar fi ajuns până la brâul unui om. O mare de gângănii care mişunau, se mişcau şi şuierau în aşa fel, încât părea că în pivniţă exista o singură creatură monstruoasă, cu nenumărate picioare, antene şi guri înfometate.
Îşi dădu seama că nu se oprise din ţipăt. Ţipa iar şi iar. Înce¬pea să şi piardă glasul. Dar nu se putea opri.
Câteva insecte se aventurară în sus pe trepte, în ciuda luminii. Două ajunseră la picioarele ei, şi Hilary le strivi sub tălpi. Altele le luară locul.
Se întoarse din nou spre uşi, ţipând. Începu să bată în lem¬nul lor cu toată puterea.
Apoi lanterna se stinse. Fără să şi dea seama, lovise cu ea în uşă, într un efort disperat de a cere ajutor. Sticla se sparse. Lumina muri.
O clipă, şoaptele părură să contenească, apoi crescură rapid în intensitate, devenind mai tari decât oricând."

Nu-i asa ca-ti da fiori?! :oReacții:

6 comentarii:

wow :x
Ce-mi plac astfel de cărți ! ^^

imi place mult ultimul citat, cred ca e super cartea, cat suspans...

imi place mult ultimul citat, cred ca e super cartea, cat suspans...

Nu e chiar atât de lungă:))
E foarte tare genul acesta de carte,adică nah,te ţine cu sufletul la gură!

imi place postarea, dar cel mai mult apreciez ca il asculti pe parov:x

Trimiteți un comentariu

Pentru sufletul meu...