vineri, 20 ianuarie 2012

Suflet pentru literatura





Muritorii spun ca autorul unei carti nu are nici o legatura cu cartea respectiva. El e doar scriitorul ei si se afla numai pe coperta. Pf.. muritorii… ce stiu eii? /:) :-j autorul este mereu prezent atunci cand citesti o carte. Cartile sunt oglinzile sufletelor noastre. Cand citim o carte, citim sufletul unui om. Autorul est mereu prezent, printre randurile paginilor. El este in spatele tuturor acelor cuvinte, si se bucura nespus sa stie ca citim operele sale.

Literatura nu e numai literatura. E ceva mult mai mult de atat. Literatura nu inseamna numai un sir de intamplari, personaje si multa fictiune. Literatura e arta. Cartea este cea mai de pret comoara a omului. Si nu conteaza cat de repede sau cat de mult citesti, ci pur si simplu cat de mult simti acele intamplari.

Cand citesti o carte trebuie sa simti supararile si bucuriile personajelor, intamplarilor, la maximum, altfel o citesti degeaba. Trebuie sa simti tremurul pe care autorul ti’l transmite tie prin cuvinte, prin experientele “De viata” ale personajelor.

Literatura este viata insasi. :x


4 comentarii:

Hai sa nu zicem "muritorii",pentru ca eu nu cunosc vreun nemuritor care sa fi dovedit contrariul.Intr-adevar,literatura este un vast teritoriu,pe care,daca-l stapanesti,ai de castigat multe resurse.Cartile sunt niste metode gratuite de a ne pregati pentru viata.E indirect,dar invatand din experienta altora,stim pe viitor cum sa procedam in situatii similare.Legat de autor si carte...e normal sa existe legatura.Tot ce e scris e inspirat din realitate.Chiar si cartile S.F.Autorii scriu din experienta de viata,din trairi,unii fabuleaza,depinde de carte.
Keep reading!

cat de frumos!!!!! Mare adevar spui tu!!!!! cartile sunt minunate!

Cat de fain,Romania are nevoie de persoane asa ca tine,m-am abonat la blogul tau,nu am ce pierde.
Hai si pe la mine cu o parere,multumesc!

Trimiteți un comentariu

Pentru sufletul meu...